Bitcoin Voltooit $1K 3-Day Verhoging tot $11.500 (Zaterdag Market Watch)

16. Oktober 2020 Von admin

Bitcoin stijgt naar een nieuwe maandelijkse high van bijna $11.500, terwijl altcoins diep in het groen zitten. De totale marktcap stijgt met $30 miljard in twee dagen.

Na wekenlang onder $11.000 te hebben gehandeld, brak Bitcoin eindelijk boven dat psychologische niveau met een stijging van 5% in de afgelopen 24 uur. De altcoins zijn meegekomen voor de rit, en de marktcap is sinds gisteren met bijna $20 miljard gestegen.

Bitcoin breekt boven de $11.000 uit.

Bitcoin nam de afgelopen dagen gestaag toe en bereikte gisteren de felbegeerde 11.000 dollar. In tegenstelling tot de vorige pogingen om dat niveau te veroveren, sloeg BTC er deze keer echter nogal gedecideerd bovenuit.

De primaire cryptocurrency steeg snel tot 11.100 dollar en werd daar een tijdje verhandeld. Echter, in de afgelopen uren heeft Bitcoin weer een nieuwe etappe ingeluid. Als gevolg daarvan bereikte BTC zijn intraday high van bijna $11.500 (op Binance). Op macroschaal is dit het hoogste prijsniveau dat BTC sinds begin september 2020 heeft gezien.

Hoewel BTC iets onder de $11.400 is gekomen, is de koers sinds gisteren nog steeds 5% gestegen.

Deze indrukwekkende prijsstijging zou iets te maken kunnen hebben met de laatste gebeurtenissen op Wall Street. De drie meest prominente Amerikaanse aandelenindexen sloten de handelsweek af met opmerkelijke stijgingen. Gezien de verhoogde correlatie van Bitcoin met hen, zou het veilig zijn om aan te nemen dat BTC hun bewegingen heeft gekopieerd.

Een andere belangrijke gebeurtenis van de afgelopen dagen is echter het vermelden waard. Jack Dorsey’s Square kocht ongeveer $50 miljoen aan Bitcoin, wat een onmiddellijk positief effect had op de activa.

Market Cap Naar Meer dan $360B Als Altcoins zich verheugen

De altcoin-markt heeft de winst van Bitcoin niet gemist en heeft hun leider gevolgd met enkele indrukwekkende prijssprongen. Ethereum’s 7% stijging heeft ETH gedreven tot ongeveer $375. Nog maar een paar dagen geleden had de op één na grootste cryptocentrische munt het moeilijk met $340.

Ripple (2%), Bitcoin Cash (3,8%), Binance Coin (3,8%) en Litecoin (6,5%) zijn ook in het groen. De meest opvallende prijssprongen in de top 10 komen van Polkadot (9%), Cardano (10%), en Chainlink (12,5%). De stijging van LINK heeft de prijs boven het felbegeerde niveau van $10 geduwd.

De situatie in de midden- en onderkapse altcoins is nog indrukwekkender. UMA loopt voorop met een prijssprong van 36%. Storj (20%), Arweave (17%), NXM (16%), Kusama (15%), Quant (14,5%), Band Protocol (14%), Synthetix Network Token (14%), Aave (13%), en Energy Web Token (12%) zijn slechts een deel van de dubbelcijferige prijsverhoging club.

In totaal, heeft de crypto markt GLB boven $360 miljard na een $18 miljard verhoging in een dag geschommeld. Bovendien is de cumulatieve marktkapitalisatie van alle digitale activa sinds 8 oktober met $30 miljard toegenomen.