Aussie Bitcoin Trader Sue Banks for stenging av selskapskontoer

20. Januar 2021 Von admin

For all snakk om kryptovalutaer som får den vanlige oppmerksomheten de fortjener, er det fortsatt en betydelig diskriminering fra selskaper i den tradisjonelle finanssektoren.

Temaet er i forgrunnen igjen etter at en australsk kryptobørseier trakk to banker for retten nylig.

20 banker stengte kontoer

I følge en nylig australsk Financial Review-rapport har Allan Flynn, en lokal Bitcoin-handelsmann og børseier, saksøkt ANZ og Westpac – to forretningsbanker i landet – for systematisk diskriminering. Flynn har angivelig vært utsatt for diskriminerende praksis fra begge banker, og har opplevd flere kontostengninger som har påvirket ham og hans virksomhet.

I samtale med nyhetskilden forklarte Flynn at ikke mindre enn 20 banker i landet hadde stengt kontoer som ble drevet av børsen hans de siste tre årene. Dette til tross for at utvekslingen hans fikk godkjenning for å jobbe fra Australian Transaction Reports and Analysis Center (AUSTRAC)

Flynn hadde i fjor inngitt en klage til Australian Financial Complaints Authority mot Westpac etter en annen kontoavslutning.

Regulatoren bestemte imidlertid at banken handlet i henhold til de oppgitte vilkårene. På den tiden tilbød Westpac Flynn et lite beløp på 250 AUD i restitusjon for plutselig nedleggelse av kontoen. Selv på det hevdet Flynn i sin nylige klage at han ennå ikke skulle motta midlene.

Den næringsdrivende har sendt inn sin offisielle klage til Australian Civil and Administrative Tribunal. Forhandlingene begynner i mars, med Flynn som ønsker å motta 250.000 australske dollar (ca $ 192.000) i restitusjoner.

Diskriminering mot kryptofirmaer

Flynns problem er et problem som mange i det globale kryptorommet møter. Mens industrien fortsetter å vokse i fremtredende stilling, har flere banker nektet å betjene dem på grunn av en vilkårlig politikk eller ordrer fra finansielle regulatorer.

Tatt i betraktning hvor mye børser og handelsfirmaer er avhengige av likviditet og banktjenester, er denne diskrimineringen effektivt kvelende for veksten til en lovende bransje. India så en lignende hendelse i fjor. Banker hadde vært begrenset fra å tilby tjenester til kryptoselskaper siden 2018, i henhold til et direktiv fra Reserve Bank of India (RBI).

Imidlertid, i en landemerke i mars i fjor, snudde Høyesterett i India forbudet, slik at kryptoselskaper effektivt kunne operere fritt og uten å måtte se over skuldrene.

Selv på det, forble bankene redd for å tilby tjenester til kryptofirmaer. En kort stund etter høyesteretts dom la Mohammed Dainish, en lokal FinTech-advokat, fram en representasjon til RBI mot „vilkårlig nektelse“ av visse innenlandske banker om å tilby tjenester for å hjelpe med salg eller kjøp av digitale eiendeler.

Problemet har røtter i RIBs konsekvente avslag på å støtte kryptokurver utover å anerkjenne Høyesteretts kjennelse. Mens byrået har nektet det, har noen rapportert at det jobbet med et eget, mer omfattende kryptoforbud.